Ymkje van der Zee

 

Mijn naam is Ymkje van der Zee. In 2019 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Sindsdien werk ik met veel plezier bij logopediepraktijk Willewiis. Willewiis is voor mij geen onbekend terrein gezien de kennis en ervaring die ik hier op mocht doen tijdens één van mijn stages.

Het werk als logopedist is voor mij een feestje. Het geeft mij veel voldoening om een bijdrage te kunnen leveren aan de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. Hierin staat bij mij plezier voorop en het kind centraal. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak voelen binnen de behandeling; zo kunnen ze leren, groeien en ontwikkelen. De behandelingen kunnen dan ook zowel in het Fries als in het Nederlands gegeven worden. 

Naast mijn werk als logopedist ben ik juf van groep 3 op een basisschool in Bolsward; voor mij bestaat er geen mooiere combinatie. In mijn vrije tijd mag ik graag volleyballen en lezen.

Graag tot ziens op de maandag in Franeker!


Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: