Thominde Miedema

Willewiis-Thominde-Miedema-logopedist-Franeker-Sexbierum

Mijn streven is dat cliënten tevreden met het resultaat de deur uit gaan!

In 2013 ben ik afgestudeerd als allround logopedist aan de Hanze Hogeschool Groningen. Sindsdien werk ik met veel plezier bij logopediepraktijk Willewiis.Tijdens mijn stage bij Willewiis heb ik veel kennis mogen opdoen met de verschillende facetten binnen de logopedie, onder andere dyslexie en spraak-taalontwikkelingsstoornissen.

Ik heb veel affiniteit en ervaring met het werken met kinderen, mede door mijn voormalige werkzaamheden in de kinderopvang en sinds maart 2019 heb ik zelf een dochter met een open gehemelte (palato schisis). Dit maakt dat ik mij goed kan verplaatsen in de cliënten en zijn/haar ouders/verzorgers. Ook vind ik het werken met volwassenen één van mijn uitdagingen en heb ik daar verschillende cursussen voor gevolgd voor o.a. stemproblemen.

Spontaan, openheid en professioneel zijn woorden die ik op mijzelf van toepassing vind. Ik haal het beste uit mijzelf en de cliënt waardoor er een wederzijdse samenwerking ontstaat. De behandelingen kunnen zowel in het Fries als in het Nederlands.

In de jaren die ik nu werkzaam ben als logopedist heb ik nieuwe kennis opgedaan door het volgen van cursussen wat mij weer verbreding en verdieping geeft tijdens het werken als logopedist. Mijn specialisaties zijn onder andere; Prompt/OMFT/Manuele larynx facilitatie/EVT level 1 & 2/Schisis/lax vox/Metaphon en Hodson&Paden/NLP kids voor logopedisten. 

In mijn vrije tijd speel ik saxofoon bij fanfare Constantia in Menaam en doe ik graag leuke dingen met mijn gezin. Tevens is reizen één van mijn passies.

Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: