Tessa Fennema-Haitsma

In 1994 studeerde ik af aan de opleiding logopedie in Zwolle. Daarna ben ik direct gestart met een eigen praktijk in de Zuidwesthoek in Friesland. Daar heb ik met veel plezier gewerkt, maar mijn geboorteplaats lokte mij weer terug.
De praktijk in Franeker bestaat dit jaar 25 jaar en ik beleef elke dag weer als een uitdaging.

Ik werk als allround logopedist, maar heb mij gespecialiseerd in dyslexie. Sinds januari 2009 maak ik deel uit van het Dyslexie Netwerk Pento waarbij we ons richten op onderzoek en behandeling van kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie die in aanmerking komen voor de vergoedingsregeling. De laatste tijd merk ik dat er steeds meer kinderen op mijn pad komen met de combinatie dyslexie en hoogbegaafdheid. Ik kan je verzekeren dat dát helemaal een uitdaging is. Veelal zie je bij deze kinderen zeer grote faalangst. De combinatie met NLP is dan een geweldige toevoeging!

Het werken met kinderen is helemaal mijn ding. Wanneer kinderen huppelend de praktijk binnen komen kan ik daar ontzettend van genieten. Als een kind zich op zijn gemak voelt staat het open om iets te leren en te gaan gebruiken in zijn omgeving. Plezier staat bij mij voorop, een vertrekpunt om te gaan daar waar je wilt komen.
Tessa Fennema-Haitsma willewiis-tessa-logopedist-dyslexiebehandelaar-NLP-Coach-trainer-Franeker-Bolsward-Sexbierum

Tessa Fennema-Haitsma
Logopedist-dyslexiespecialist-kindercoach-NLP trainer en coach 
Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: