Nynke AlgeraSinds een aantal maanden ben ik werkzaam bij Willewiis als specialist op het gebied van de logopedische behandeling van volwassenen en ouderen. Hierbij stel ik mijzelf graag aan u voor!
Ik ben geboren en opgegroeid in Workum. Inmiddels woon ik alweer ruim tien jaar met mijn man en kinderen in Bolsward.
Na een andere loopbaan in coaching en begeleiding van werkzoekenden, ben ik mij in 2012 bewust gaan omscholen tot logopedist aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Dit deed ik in combinatie met het gezinsleven van twee jonge dochters. Mijn stages deed ik bij een allround logopediepraktijk en in een zorgcentrum. Ik merkte al snel dat mijn levenservaring en affiniteit met volwassen en ouderen mij erg aansprak. Begin 2017 ben ik direct aan de slag gegaan bij een groot zorgcentrum in de kop van Noord- Holland. Daar ben ik werkzaam geweest op de revalidatie en de langdurige ouderenzorg. De laatste 1,5 jaar werk ik met volwassen en ouderen in de eerstelijnszorg. Ik behandel hiervoor cliënten in een zorgcentrum of aan huis voor klachten op het gebied van taal, spraak, stem en slikken. De oorzaken zijn divers maar kunnen bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan een CVA (hersenbloeding of – infarct), spierziekte of andere neurologische aandoening.
De combinatie met mijn eerdere werkervaring, levenservaring en huidige opleiding geven mij de kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van het mooie beroep van logopedist. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF), het CVA- netwerk en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ook ben ik afasietherapeut en sta in het afasieregister. Recentelijk ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.  In mijn behandeling streef ik ernaar doelgericht en op een praktische manier aan uw hulpvraag te werken en aan te sluiten bij uw dagelijkse omgeving. Neemt u gerust contact met mij op!
Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: