Mirjam de Vries

   willewiis-mirjam-logopedist-dyslexiespecialist-franeker

Hallo allemaal,

Mijn naam is Mirjam de Vries en ik ben in juli 2016 afgestudeerd als logopedist en klinisch linguïst/taalwetenschapper. Het werk als logopedist boeit mij enorm. Geen dag is hetzelfde!
Na mijn afstuderen ben ik drie maanden in India geweest om als logopedist te werken in een tehuis voor kinderen met een beperking. Het was een hele bijzondere reis waar ik met veel plezier op terug kijk. In Nederland heb ik inmiddels in verschillende logopediepraktijken gewerkt.

Dankzij de studie Taalwetenschappen en extra scholing mag ik ook kinderen met dyslexie begeleiden. Het geeft mij veel voldoening om kinderen te helpen met lezen en spelling en hun taalontwikkeling te optimaliseren. Plezier in het leren staat bij mij voorop. Daarnaast vind ik het belangrijk om, in samenspraak met de kinderen, voor iedereen een passende behandeling te bieden. De behandelingen kunnen zowel in het Fries als in het Nederlands gegeven worden.
In mijn vrije tijd wandel ik graag en probeer ik in ieder geval één keer per week te sporten. En ja, mijn grootste hobby is lezen!
Graag tot ziens bij Willewiis!


Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: