Wie we zijn

Al sinds 1995 is de praktijk van Tessa Fennema-Haitsma. Zij nam in Oudemirdum de werkzaamheden over van een logopedist op leeftijd die graag met haar man wilde reizen. De stap naar de droom van een eigen praktijk was gezet. Al snel volgde een uitbreiding van de praktijk naar Balk en Bakhuizen. Een paar jaar later volgde de praktijk in Koudum.  Diverse collega's kwamen versterking geven.
Nu is haar praktijk gevestigd in Franeker, met de mooie naam Willewiis. Zij werkt daar inmiddels met veel plezier!


Tessa Fennema-Haitsma
Logopedist-dyslexiespecialist


Team Willewiis

Toen Tessa in 2001 in aanraking kwam met dyslexie ging zij zich daar meer in verdiepen en volgde enige tijd later de opleiding tot dyslexiespecialist. Met deze specialisatie op zak bleek er in Franeker behoefte te zijn aan mensen die kinderen met dyslexie konden begeleiden. De praktijken in Balk, Bakhuizen, Oudemirdum en Koudum achterlatend ging Tessa terug naar haar geboorteplaats. Met een nieuwe uitdaging in het vooruitzicht startte zij in 2005 Logopediepraktijk Franeker binnen gezondheidscentrum Het Want. Het bleek dat de praktijk al snel groeide en Tessa versterking nodig had.

Inmiddels hebben we een leuk enthousiast team: Thominde Miedema, Mirjam de Vries, Rebecca van der Haag, Ymkje van der Zee, Nynke Algera en Tessa Fennema-Haitsma. De logopedisten van logopediepraktijk Willewiis zijn volop bezig met het zoeken naar de juiste benadering en behandeling van hun cliënten en nieuwe uitdagingen.

De naam logopediepraktijk Franeker was destijds snel bedacht en in het leven geroepen. Na ruim 5 jaar heeft Tessa een nieuwe frisse en Friese naam bedacht: logopediepraktijk Willewiis. U heeft op de homepage al kunnen lezen waar de naam voor staat.
Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: