Esmée van Althuis

In de zomer van 2022 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens de studie heb ik werkervaring opgedaan bij Willewiis op het gebied van spraak- en taalproblemen, afwijkend mondgedrag en lees- en spellingsproblemen. Daarnaast heb ik werkervaring opgedaan op de Taaltrein. Dit is een peutercommunicatiegroep voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar met een vermoeden van een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Na het afstuderen ben ik komen werken bij Willewiis. Daarnaast ben ik werkzaam op de Taaltrein.


Het geeft mij veel energie als het kind de logopediekamer met een glimlach verlaat, maar nog meer als ze met een glimlach binnenkomen. Plezier in het leren en het communiceren staat voor mij namelijk centraal binnen de behandelingen. Kijken naar wat er al goed gaat en dit inzetten om het zelfvertrouwen van het kind te vergroten. Daarnaast geeft het mij veel voldoening om een team te vormen met de ouders/verzorgers en het kind om samen een stap verder te komen.


Ik kijk ernaar uit om de opgedane kennis en ervaring toe te passen in de praktijk en mij verder te ontwikkelen binnen het werkveld. 


Esmée werkt op maandag en woensdag in Harlingen.


Specialisaties:

Onderwerpen in Logopedie