Logopedie

https://www.logopediewillewiis.nl/dyslexie/dyslexie-netwerk-pentohttps://www.logopediewillewiis.nl/dyslexie/dyslexie-netwerk-pentoWat is logopedie?


Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces.
Logopedie houdt zich dus bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord.

Wanneer logopedie?
U kunt naar een logopedist wanneer er problemen zijn op het gebied van: * Dysartrie is een spraakstoornis die wordt veroorzaakt door een beschadiging van het zenuwstelsel. hierdoor werken de spieren die nodig zijn voor de ademhaling, stemgeving en de uitspraak onvoldoende.
** Afasie is een taalstoornis die ontstaat door een hersenletsel. Dit wordt meestal veroorzaakt door een beroerte (CVA), maar kan ook ontstaan door een hersentumor, een ongeval of een andere aandoening in de hersenen. Door afasie ontstaan er problemen met het spreken, lezen en schrijven. Samen geven deze talige problemen stoornissen in de communicatie.

Nieuws
Wil je meer weten over effectief communiceren? Meld je dan aan voor het gratis e-book "25 tips voor effectief communiceren" Ga naar aanvragen gratis e-book Effectief communiceren.
Naast Willewiis heeft Tessa nog een bedrijf genaamd Tessa Trainingen. Daar geeft zij trainingen op gebied van effectief communiceren en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een kijkje nemen op de website

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2019 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: