Wat doen we?

Willewiis is een laagdrempelig praktijk voor jeugd en gezin waar hulpverleners werkzaam zijn, met deskundigheid op het gebied van de unieke ontwikkeling van het kind. Wij begeleiden en behandelen kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen, die zich als psychosociale of lichamelijke problemen uiten.

Wij hebben expertise op het gebied van kinderen met leerstoornissen , aandacht- en concentratieproblemen, aanpassingsstoornissen, stoornissen in het autistisch spectrum, sensomotorische problemen en psychosociale stoornissen.

Kinderen en jongeren met ingewikkelde psychiatrische problematiek verwijzen wij door. Daarnaast kunnen ouders bij ons ondersteuning vragen bij de opvoeding van hun kind. Wij bieden dit aan in de vorm van workshops, trainingen, individuele gesprekken en huisbezoeken voor zowel de ouders als de jeugd.

Door onze expertise en ons netwerk zijn wij in staat om zeer breed naar de problematiek van uw kind te kijken. Zo kunnen wij in samenwerking met u de beste behandeling/begeleiding bepalen en bieden. Wij werken momenteel vanuit de volgende disciplines: logopedie, ergotherapie en weerbaarheidstraining. Wij zijn nog op zoek naar een invulling op het vakgebied kinderfysiotherapie en jeugdpsychologie en orthopedagogiek, gericht op de diagnostiek van leer- en gedragsproblemen. 

Tevens willen wij een integere kennis- en sparringpartner zijn voor scholen, huisartsen en andere hulpverleners betrokken bij het kind of het gezin, zoals bijv. Integrale vroeghulp. Als deze instanties betrokken zijn werken wij in nauwe samenwerking met de betrokken artsen, casemanagers en overige hulpverleners. Wij vragen ouders hier altijd toestemming voor.
Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: