Willewiis coaching

Bij Willewiis coaching heeft u de mogelijkheid tot verschillende coaching/training trajecten.
Afhankelijk van de hulpvraag en de wensen kunt u kiezen welk traject voor u of uw kind van toepassing is. Mocht u twijfels hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.Matrixcoaching
Iedereen heeft zijn eigen unieke manier van leren en omgaan met emoties. Bij het ontstaan van (leer)problemen blijkt deze innerlijke strategie vaak niet meer goed te werken en veroorzaakt dan problemen. Het is dan van belang om op zoek te gaan naar een andere strategie die beter, makkelijke en sneller werkt om hiermee de oude te vervangen. De nieuwe strategie is uniek en ontwikkeld iemand zelf, op eigen kracht en op zijn eigen wijze, met behulp van de MatriXmethode. MatriXcoaching grijpt in op de beleving van de problematiek en gaat niet op zoek naar de oorzaak van de problematiek. Problemen worden anders gewaardeerd en zelfs vaak opgelost. MatriXcoaching is snelle effectieve methode vanaf de leeftijd van ca. 5 jaar, dus voor kinderen én volwassenen. Het kan ingezet worden bij:

• Een vol hoofd
• Dyslexie
• Ad(h)d
• (faal)angst
• Burnout
• Leerproblemen
• Plannings en organisatie problemen
• gebrek aan concentratie
• medisch onverklaarbare moeheid

Leer-, mentale- en emotionele problemen.
Bij leerproblemen wordt er gezocht naar een andere, eigen leerstrategie die aansluit bij de specifieke behoefte van die persoon. Hierdoor kan informatie beter worden opgenomen en verwerkt, opgeslagen en worden gebruikt.

De MatriXmethode werkt zeer goed bij dyslexie, AD(H)D, (hoog)begaafdheid, HSP, concentratieproblemen, burnout.

Bij het coachen van emotionele problemen biedt MatriXcoaching de klant duidelijke handvaten om deze zelf aan te pakken en/of op te lossen. Bij  lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor is, psychosomatische klachten, is de methode zeer effectief.

Wil je meer weten?
Kijk voor aanvullende informatie ook op de website van Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de MatriXmethode.

Lees het artikel in Balans 

Lees het artikel in Flow 
Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: