Risicokleuters dyslexie

Bij kleuters in groep 1 en 2 van de basisschool is het belangrijk dat de leerkracht let op signalen van uitblijvende interesse in letters en woorden.

Om risicokleuters te signaleren gebruikt logopediepraktijk Willewiis vanaf groep 2 het Screeningsinstrument Beginnende Geletterdheid. Blijken er problemen te zijn op gebied van fonemisch bewustzijn en letterkennis dan kan er gestart worden met de voorschotbenadering van Anneke Smits.

Daarnaast kan het programma Bouw! ingezet worden om ouders en kleuter, maar ook leerlingen van groep 3 en 4 optimaal te kunnen ondersteunen om het risico op dyslexie te verlagen.

Bouw! is het effectieve computergestuurde interventieprogramma dat speciaal is ontwikkeld om kinderen die risico lopen op problemen met lezen en spellen, preventief (in groep 2 tot 4) extra hulp te geven, actief ondersteund door tutors (ouders, oudere leerlingen, vrijwilligers of klassenassistenten). Bouw! bestaat uit 525 online lessen voor het aanleren, inoefenen, herhalen en toepassen van de leerstof, voorzien van heldere instructies voor de tutor. Bouw! is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Bouw! ernstige leesproblemen helpt voorkomen.

Meer informatie over Bouw!

Nieuws
Wil je meer weten over effectief communiceren? Meld je dan aan voor het gratis e-book "25 tips voor effectief communiceren" Ga naar aanvragen gratis e-book Effectief communiceren.
Naast Willewiis heeft Tessa nog een bedrijf genaamd Tessa Trainingen. Daar geeft zij trainingen op gebied van effectief communiceren en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een kijkje nemen op de website

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2019 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: