Risicokleuters dyslexie

Bij kleuters in groep 1 en 2 van de basisschool is het belangrijk dat de leerkracht let op signalen van uitblijvende interesse in letters en woorden.

Om risicokleuters te signaleren gebruikt logopediepraktijk Willewiis vanaf groep 2 het Screeningsinstrument Beginnende Geletterdheid. Blijken er problemen te zijn op gebied van fonemisch bewustzijn en letterkennis dan kan er gestart worden met de voorschotbenadering van Anneke Smits.

Daarnaast kan het programma Bouw! ingezet worden om ouders en kleuter, maar ook leerlingen van groep 3 en 4 optimaal te kunnen ondersteunen om het risico op dyslexie te verlagen.

Bouw! is het effectieve computergestuurde interventieprogramma dat speciaal is ontwikkeld om kinderen die risico lopen op problemen met lezen en spellen, preventief (in groep 2 tot 4) extra hulp te geven, actief ondersteund door tutors (ouders, oudere leerlingen, vrijwilligers of klassenassistenten). Bouw! bestaat uit 525 online lessen voor het aanleren, inoefenen, herhalen en toepassen van de leerstof, voorzien van heldere instructies voor de tutor. Bouw! is ontwikkeld door de Universiteit van Amsterdam. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Bouw! ernstige leesproblemen helpt voorkomen.

Meer informatie over Bouw!

Nieuws
Heb je een vraag op het gebied van waarbij een logopedist wellicht kan helpen, maar weet je niet zeker of je de Corona-crisis zult afwachten?
We beantwoorden vragen graag, ook wanneer er geen logopedische behandeling nodig blijkt te zijn.

Ook patiënten die nog klachten ondervinden na Covid-19 zijn welkom. Ben je bijvoorbeeld nog benauwd of heb je moeite met rustig te ademen/slikken, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Stuur de vraag naar info@willewiis.nl en een collega neemt contact op.

Aanmelden voor logopedie is mogelijk, zowel telefonisch als middels videobellen. Samen wordt besproken wat de hulpvraag is en hoe er op dit moment kan worden geoefend. Ook aanmelden kan via bovenstaand e-mailadres. 

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2021 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: