Dyslexie, nou en!

Dyslexie, nou en!
Terug van weggeweest! De weerbaarheidstraining voor kinderen met dyslexie bij Willewiis logopedie en dyslexie.

‘Dyslexie, nou en!’ is een training voor kinderen met dyslexie die beter met de dyslexie willen leren omgaan, sterker in hun schoenen willen staan en kunnen ervaren dat ze uniek zijn!

De workshop ‘Dyslexie, nou en!’ is geschikt voor kinderen die:

- Dyslexie hebben en daar flink van balen.
- Behoefte hebben om eens met anderen kinderen over de dyslexie te praten.
- Onzeker zijn geworden door de dyslexie.
- Gepest worden met dyslexie.
- Veel negatieve gedachten hebben door de dyslexie.
- Situaties uit de weg gaan die met de dyslexie te maken hebben.
- Misschien last hebben van faalangst.
- Hier heel graag hulp voor willen, zodat je sterker in je schoenen staat.
- Meer laten zien dan wat ze nu doen.

Dan is de training ‘Dyslexie, nou en!’ echt iets voor jouw zoon of dochter.

Wat gaat jouw kind leren?
Dyslexie, nou en! is een combinatie van weerbaarheidstraining en gesprekstechnieken. Je kind gaat samen met maximaal 10 andere kinderen in gesprek over het hebben van dyslexie. Daarnaast kunnen de kinderen hun ervaringen delen en onderling tips en adviezen aan elkaar geven. Je kind krijgt inzicht in wat zijn of haar eigen gedachten met hem of haar doet en hoe je kind die positief kan beïnvloeden.

Je kind leert onder andere:

- Hoe het voelt om te staan als een rots of als water.
- Wat emoties zijn en de handigste manier is om hiermee om te gaan.
- Hoe je je belemmerende gedachten ontdekt en om kunt draaien naar een helpende gedachte.
- Dat je met dyslexie zo veel meer kunt dan je misschien denkt.
- Zijn of haar gedachten en stemming onder controle te houden.
- Hoe je kind zelfverzekerder door het leven kan gaan.
- Hoe je kind kan aangeven wat hij of zij wel en niet prettig vindt.
- Dat je kind kan bereiken wat hij of zij zelf graag wil bereiken.
- Ontdekken wat zijn of haar kwaliteiten zijn en hoe je kind deze in kan zetten.
- Het belangrijkste van alles: dat je kind uniek is; met of zonder dyslexie!

Hoe gaan we te werk?
We gaan vooral veel doen en ervaren. Door veel met elkaar te oefenen en te praten in kleine groepjes en ook in de grote groep merk je al snel verschil. De laatste bijeenkomst mogen zelfs de ouder(s) erbij. Je kind krijgt oefeningen voor school en thuis en deze worden naderhand besproken. De kinderen gaan elkaar helpen en ondersteunen om zelfverzekerd te worden. Dit alles onder begeleiding van een erva-ren trainer.

Wat is er anders als je kind de training gevolgd heeft?
Nadat je kind de training heeft gevolgd, is hij of zij in staat om zijn of haar eigen stemming onder controle te houden als het gaat om het ervaren van dyslexie en durft je kind situaties aan te gaan die het van te voren niet durfde. Je kind weet hoe hij of zij negatieve gedachten kan omzetten in positieve gedachten en maakt keuzes om zelfverzekerder in het leven te staan.

Praktische informatie
Datum: 
Tijd: 
Kosten: €15,00 per bijeenkomst
Plaats:Het Want 10 te Franeker
Info: info@willewiis.nl

De training wordt gegeven door Tessa Fennema. Zij is logopedist-dyslexiebehandelaar, NLP trainer en NLP coach en is aangesloten bij Dyslexie Netwerk Pento.

Aanmelden
Meld uw kind vandaag nog aan, zodat uw kind straks zelfverzekerder door het leven gaat en zijn of haar gedachten zelf positief kan beïnvloeden. Lukt het nog niet om te starten in februari? Geen probleem, er komen nog meerdere trainingen ‘Dyslexie, nou en!’

Nieuws
Dyslexiebehandelingen bij logopediepraktijk Willewiis;
Sinds twee jaar begeleid ik kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en lees- en spellingmoeilijkheden.

Wat ik zo mooi vind aan de begeleiding van kinderen gaat veel verder dan het behalen van resultaten op papier.

Mijn dag is goed wanneer ik een kind in de wachtkamer zie lezen en die roept dat hij/zij nog even niet mee naar binnen kan, want hij/zij wil de bladzijde nog af lezen. En ja, dit maak ik gelukkig geregeld mee. Voor kinderen met Ernstige Enkelvoudige Dyslexie zijn dit de mooiste resultaten die je kunt bereiken als je het mij vraagt.

Zelf ben ik al van jongs af aan gek op lezen. Wanneer ik helemaal in een verhaal zit vergeet ik de tijd en speelt het verhaal zich als een film in mijn hoofd af. Degenen die ook van lezen houden, zullen zich hierin herkennen. Voor veel kinderen en volwassenen is dit echter lang niet zo vanzelfsprekend. Zeker als je dyslexie hebt, is lezen meestal niet favoriet. En dat hoeft ook niet. Iedereen heeft zijn eigen hobby’s en interesses. De één houdt van lezen, de ander van bouwen en weer een ander luistert het liefst de hele dag muziek en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal heel voor de hand liggend zou je zeggen. Maar iemand die bijvoorbeeld minder interesse heeft in schilderen, kan dit makkelijker uit de weg gaan dan iemand die, om wat voor reden dan ook, een hekel heeft aan lezen. In de maatschappij waarin wij leven draait bijna alles om lezen. Hoe fijn is het dan, dat lezen lukt.

Mijn doel voor de behandeling is vooral het plezier in lezen weer terug te krijgen. Dat kinderen met een opgeheven hoofd verder kunnen en weer durven te leren. Dát is voor mij belangrijk. De resultaten op papier komen dan vanzelf.
In de praktijk leveren wij maatwerk. Elk kind is uniek, dus elke behandeling ook. We sluiten ons aan bij wat het kind nodig heeft en stellen doelen in overleg met het kind, de ouders en school. Plezier in de behandeling staat hierbij voorop.

Met vriendelijke groeten,
Mirjam de Vries
Logopedist & dyslexiespecialist

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2020 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: