Aanmelding

Om logopedische zorg te ontvangen heeft u een verwijzing nodig van de huisarts, medisch specialist, tandarts/orthodontist of het Audiologisch Centrum Friesland. Daarna kunt u telefonisch contact opnemen of u kunt zich aanmelden via het contactformulier voor het inplannen van het intakegesprek
Na het intake gesprek vindt er een onderzoek plaats en bekijken we wat de problemen zijn op gebied van stem, spraak, taal, gehoor, slikken of dyslexie.

Bij de eerste afspraak neemt u mee;
  • De verwijsbrief van de huisarts of verwijzzend medisch specialist.
  • De zorgpas van degene die in behandeling komt.
  • Een identiteitsbewijs (denk aan paspoort/identiteitskaart/rijbewijst) van degene die in behandeling komt. 
Intake
Tijdens het eerste bezoek aan de praktijk vindt de intake plaats. Dit is een gesprek waarin aan de orde komt met welke logopedische hulpvraag u in de praktijk gekomen bent, door wie u verwezen bent en hoe de ontwikkeling van de logopedische hulpvraag is geweest. Komt u met een kind in de praktijk dan zullen de vragen over de logopedische hulpvraag en de ontwikkeling hiervan aan u gesteld worden. Uw kind krijgt de mogelijkheid de ruimte te verkennen en we zullen proberen een eerste observatie te doen.

Onderzoek
Afhankelijk van de hulpvraag zal er onderzoek plaatsvinden. Dit kan bestaan uit een gesprek, test en/of observatie. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn er een aantal mogelijkheden:
• U krijgt adviezen mee en er wordt een nieuwe afspraak gemaakt
• In overleg wordt gestart met de behandeling van stem, spraak, taal, gehoor, slikken of dyslexie.
• Indien nodig vindt er een doorverwijzing naar een specialist plaats (bijvoorbeeld: KNO-arts)

Werkwijze
Ieder mens is verschillend. Daarom bieden wij zorg op maat. Dat betekent dat we niet alleen naar de stoornis kijken, maar ook naar de stoornis in combinatie met de cliënt en zijn of haar omgeving. Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de problemen kan het nodig zijn contact op te nemen met personen die in nauw contact staan met u of uw kind.

Behandeling
De behandelfrequentie kan variëren van één of twee keer in de week tot één keer per maand. De oefeningen worden bij kinderen zoveel mogelijk spelenderwijs aangeboden. Vaak zult u huiswerk meekrijgen. Een schriftje o.i.d. kan erg handig zijn om bijvoorbeeld de leerkracht op de hoogte te brengen van wat er gedaan wordt tijdens de behandelingen. Andersom kan de leerkracht ook opschrijven waar in de klas aandacht aan besteed wordt.

Indien noodzakelijk is een 'aan huis'-behandeling mogelijk. Wanneer u zelf logopedische behandeling krijgt, bent ú verantwoordelijk voor het doen van oefeningen in de thuis- of werksituatie.

Externe contacten
Voor een goed verloop van de behandeling kan het nodig zijn dat wij contact opnemen met de school van uw kind, of met uw arts of specialist. Dit mogen wij i.v.m. de Wet op de Privacy niet ongevraagd doen. Wij vragen hiervoor uw toestemming.

Verzekering
Logopedie is opgenomen in de basisverzekering. Dit houdt in dat de behandeling door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. De rekening wordt rechtstreeks vanuit de praktijk bij uw zorgverzekeraar ingediend.
Bent u ouder dan 18 jaar dan geldt het eigen risico (€385).
De vergoeding van dyslexie wordt gedaan door de gemeente mits het ernstige enkelvoudige dyslexie is. Kijk voor informatie op samenwerking Pento.
Nieuws
Wil je meer weten over effectief communiceren? Meld je dan aan voor het gratis e-book "25 tips voor effectief communiceren" Ga naar aanvragen gratis e-book Effectief communiceren.
Naast Willewiis heeft Tessa nog een bedrijf genaamd Tessa Trainingen. Daar geeft zij trainingen op gebied van effectief communiceren en persoonlijke ontwikkeling. Je kunt een kijkje nemen op de website

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier aan.

   

©2019 Logopedie Willewiis
Privacyverklaring

ontwikkeld door WIE
Aangesloten bij: